«Η Νέα Δημοκρατία έχει αμνησία. Ως Κυβέρνηση και μάλιστα σε περίοδο που η χώρα δεν ήταν υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας ούτε φρόντισε να ανανεώσει τον στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα» αναφέρει σε απάντησή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγουμένως για την πυρκαγιά στα Κύθηρα. H NΔ έθετε ζήτημα ευθυνών για την καταστροφή από την φωτιά στα Κύθηρα και κατηγορούσε την κυβέρνηση -  θέτοντας  σχετικά ερωτήματα -  γιατί καθυστερεί ακόμη η ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων.       

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι «την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Κυθήρων -στέλεχος της ΝΔ- σε ρόλο δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζεται να απαιτεί υπερβολικό αριθμό εναέριων μέσων, που αντίστοιχος δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Και αυτό παρότι διατέθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα και ο δήμαρχος το γνωρίζει, καθώς βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα».

Καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:  

«Η ΝΔ ξεχνά τη διαχειριστική της ανικανότητα και τις καταστροφές επί των ημερών διακυβέρνησής της. Τα στατιστικά στοιχεία το αποτυπώνουν. Με τη στάση της προσδοκά σε μικροκομματικά οφέλη.

Η κυβέρνηση έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και αυτή τη στιγμή μέσα από δυσκολίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα.

Θα έπρεπε να υπάρχει και ντροπή για κάποιους, που κατά τη λαϊκή ρήση “εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι”».

Η ανταπάντηση της ΝΔ: Ο Τόσκας δεν απάντησε για τα ελικόπτερα

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανταπαντώντας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις πάνω στις στάχτες η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται  να επιδοθεί.
 
Θέσαμε δύο ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, με κύριο στόχο να αποτραπούν νέες καταστροφές, όπως αυτή των Κυθήρων.
 
Ο κ. Τόσκας δεν απάντησε.
 
Τα επαναλαμβάνουμε:
 
- Πρώτον: Γιατί καθυστέρησε η διαδικασία μίσθωσης ιδιωτικών ελικοπτέρων για την πυρόσβεση;
 
Δεύτερον: Γιατί τα επτά ελικόπτερα – τα όποια τα προηγούμενα χρόνια μισθώνονταν για 120 ημέρες – μισθώθηκαν φέτος για τις μισές, με το ίδιο, όμως, τίμημα και ακόμη δεν έχουν παραλειφθεί;

 
Αντί να βλέπει παντού εχθρούς ο κ. Τόσκας, ας δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους των Κυθήρων για αυτά τα οποία ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ευθύνονται».

Tags: