Κυπριακό! Αναστασιάδης: Χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή-Κοτζιάς: Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση

Δεν έχει βγει ακόμη λευκός καπνός από την Ελβετία

Αναστασιάδης και Κοτζιάς για το Κυπριακό

Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με δήλωσή του, μετά τις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό το βράδυ της Πέμπτης, εξερχόμενος από τον συνεδριακό χώρο για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ.Αναστασιάδης είπε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις»,  τονίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχραιμία και χρειάζεται υπομονή», ενώ θέλησε να επαναλάβει, όπως είπε, ότι γνωρίζει τα όρια και τα περιθώρια, μέσα στα οποία διαπραγματεύεται. «Συνεπώς, μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει αυτό που εσκεμμένα διαδίδεται», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν η άλλη πλευρά έχει δώσει προτάσεις ο Πρόεδρος είπε: «δεν θέλω να πω περισσότερα. Να αρκεστούμε μέχρι εδώ και εν συνεχεία όταν και εφόσον λήξουν (οι διαβουλεύσεις) είτε επιτυχώς, είτε ατυχώς, τότε θα ενημερωθείτε».

Κοτζιάς: Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση

Για «δύσκολη διαπραγμάτευση» μίλησε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά  τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό.

«Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», είπε ο Έλληνας υπουργός στους δημοσιογράφους.

«Νομίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση. Ξέρετε ότι τη σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση, πρέπει να στηρίζεται στα δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο Διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έκκληση για λύση στο Κυπριακό κάνουν οι ΗΠΑ

Νωρίτερα, την Πέμπτη, έκκληση για την επανένωση της Κύπρου έκανε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Πενς παρότρυνε μάλιστα τους δύο ηγέτες να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

 

Δείτε επίσης: Έκκληση για λύση στο Κυπριακό κάνουν οι ΗΠΑ-«Νίκο και Μουσταφά πάμε για ιστορική συμφωνία»

Δείτε επίσης: Κρίσιμη συνεδρίαση για το Κυπριακό- Δεν πάνε προς το παρόν οι πρωθυπουργοί στην Ελβετία

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top