Εξηγήσεις στην εισαγγελέα Διαφθοράς έδωσαν, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, που κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

Το υπό διερεύνηση αδίκημα αφορά τις δύο φορολογικές ενημερότητες που πήρε πριν περίπου ένα χρόνο από την ΔΟΥ Κηφισιάς το ζευγάρι, προκειμένου να πουλήσει πολυτελές σπίτι που είχε κατασκευάσει στην Σύρο.

Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από την σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια. Η τιμή που εμφανίζεται, σε δημοσιεύματα, να πουλήθηκε πριν ένα χρόνο το ακίνητο, είναι περίπου 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι δύο κληθέντες ως ύποπτοι για την διάπραξη του κακουργήματος, εμφανίστηκαν ενώπιον της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και της παρέδωσαν πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνουν έναντι της έρευνας.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, κατά την εκτίμηση των εισαγγελικών λειτουργών, δεν δικαιούνταν να λάβουν πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας, αφού υπήρχαν φορολογικές οφειλές τους οι οποίες δεν είχαν ρυθμιστεί.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί ως ύποπτοι για το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά στους δύο συζύγους.

 

Tags: