Σε κοινή γραμμή για το θέμα της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων αλλά και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η Πειραιώς σε ενημερωτικό της σημείωμα, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Θεοδωράκη συζητήθηκαν:

•    Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

•    Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.

•    Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Κοινή εκτίμηση των δύο Πολιτικών Αρχηγών είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Προτεραιότητα και για τους δύο Αρχηγούς είναι η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Για όλα αυτά, κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του» αναφέρει η Πειραιώς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε ότι «η καθυστέρηση στην αξιολόγηση δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας».

«Η χώρα θα έπρεπε να προβληματίζεται με αυτά που πρέπει να γίνουν» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «η καθυστέρηση της αξιολόγησης φανερώνει αρκετά προβλήματα όπως η ανεργία, πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε δημιουργήσει ένα πεδίο βεβαιότητας».

Tags: