Theremin: Το όργανο που παίζει μουσική χωρίς να το ακουμπάς

Ρομποτικός ξυλουργός για έπιπλα προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του χρήστη

Τα χέρια της  Μέι Ρούσβελτ ,κινούνται κάθετα και οριζόντια στον αέρα, σαν να χορεύουν ανάμεσα σε δύο κεραίες, όμως το σώμα της παραμένει ακίνητο για να μην επηρεάζει στο ελάχιστο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργεί το Θέρεμιν ή αλλιώς αιθερόφωνο.

Οι κινήσεις του αριστερού χεριού προς την οριζόντια κεραία ρυθμίζουν την ένταση του ήχου, ενώ οι κινήσεις του δεξιού χεριού στην κάθετη κεραία ελέγχουν τις νότες.

Ο ήχος που παράγεται είναι ιδιαίτερος, ωστόσο η ίδια η Μέι Ρούσβελτ ,που ασχολείται με το Θέρεμιν για περισσότερα από δέκα χρόνια, δεν τον θεωρεί απόκοσμο, παρόλο που κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει έτσι, καθώς ο συγκεκριμένος ήχος έχει χρησιμοποιηθεί σε κινηματογραφικές ταινίες, σε σκηνές αγωνίας ή σε φιλμ επιστημονικής φαντασίας.

Ρομποτικός ξυλουργός για έπιπλα προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του χρήστη

Ομάδα ερευνητών του  ΜΙΤ δημιούργησε το AutoSaw: Ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει σε μη ειδικούς στην ξυλουργική και την επιπλοποιία να σχεδιάσουν αντικείμενα, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να κατασκευαστούν με τη βοήθεια ρομπότ- σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα περιστατικά τραυματισμών σε χέρια και δάχτυλα ξυλουργών.

Οι χρήστες μπορούν να διαλέγουν σχέδια από ξυλουργούς για καρέκλες, γραφεία και άλλα είδη επίπλων.

Το ασύρματο σκάκι

Το ασύρματο σκάκι θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε και να παίξετε με άλλους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Είναι διασκεδαστικό και εύκολο αλλά μπορεί να γίνει και τρομακτική σκηνή ταινίας επιστημονικής φαντασίας για κάποιον που δεν γνωρίζει την τεχνολογία και το δει ξαφνικά.

Νέα τεχνολογία αφής από το ΜΙΤ

Στο Media Lab του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης , πιστεύουν ότι το μέλλον των υπολογιστών είναι η αφή. Στο video  που βλέπετε, το inForm  θα μας βοηθήσει να φανταστούμε τις διεπαφές του μέλλοντος.

Σχεδόν σαν ένα πίνακα από ζωντανό πηλό, το inForm είναι μια επιφάνεια που τρισδιάστατα αλλάζει σχήμα, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν όχι μόνο με το ψηφιακό περιεχόμενο στον πραγματικό κόσμο , αλλά ακόμη και να ανταλλάξουν μια χειραψία , με ένα άτομο εκατοντάδες μίλια μακριά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top