Παγωτό που δε λιώνει από τη ζέστη κατάφεραν να φτιάξουν Ιάπωνες από το πανεπιστήμιο Kanazawa, το οποίο διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ιάπωνας σεφ ζήτησε να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται στην περιοχή, η οποία γνώρισε μεγάλες επιπτώσεις μετά από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Οι φράουλες που καλλιεργούνται εκεί δεν έχουν κανονικό σχήμα και γι’ αυτό δεν τις αγόραζαν οι καταναλωτές. Ο σεφ λοιπόν θέλησε να τις χρησιμοποιήσει στη δημιουργία γαστριμαργικών εδεσμάτων και ανακάλυψε τυχαία ότι έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο στέρεη την κρέμα.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν το φαινόμενο αυτό, διαπίστωσαν ότι η πολυφαινόλη, μια ένωση που υπάρχει στις φράουλες, είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Το εκχύλισμα της φράουλα καθυστερεί το διαχωρισμό του νερού με το έλαιο. Οι επιστήμονες δοκίμασαν να εισάγουν το εκχύλισμα σε παγωτό και ανακάλυψαν ότι καθυστερεί η τήξη του και το παγωτό διατηρείται σε στέρεη μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Tags: