Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα εισοδήματα

Μέχρι την 31 Μαΐου 2017 μπορούν όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση

Πρόσκληση στους φορολογουμένους να εμφανιστούν οικειοθελώς στις φορολογικές αρχές για να νομιμοποιήσουν τα εισοδήματα που δεν είχαν δηλώσει στο παρελθόν απευθύνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε.

Με τις συνολικές επιβαρύνσεις να φθάνουν έως και το 56,25% των αδήλωτων κεφαλαίων για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι το πρόγραμμα οικειοθελούς αποκάλυψης αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα να τα εμφανίσουν.

Θα «τρέξει» μια διασταύρωση μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων από το 2002 και μετά, για περίπου 1,3 εκατ. αριθμούς φορολογικού μητρώου και υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 καταθέτες θα βρεθούν με αποκλίσεις και αυτοί θα λάβουν ένα ραβασάκι- ειδοποιητήριο, για να δώσουν εξηγήσεις.

Όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση θα μπορούν να υποβάλλουν χειρόγραφες τροποποιητικές ή αρχικές δηλώσεις στην Εφορία έως την 31 Μαΐου 2017.

Ο φόρος ανάλογα με το έτος φτάνει ακόμα και στο 62% και όσον αφορά στις επιχειρήσεις ο φόρος φτάνει στο 27%.

Σύμφωνα με τον νόμο, η δήλωση της εθελούσιας αποκάλυψης αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης παρελθόντων οικονομικών ετών αφορά τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ, τον Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων, τον Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ,ΦΜΑΠ) και την Εισφορά Αλληλεγγύης.

Σχετικά με τα POS

Σχετικά με τα POS, υπάρχουν γκρίζες ζώνες και αναμένεται η απόφαση για το ποιες επαγγελματικές κατηγορίες θα υποχρεωθούν να τα εγκαταστήσουν πρώτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top