Μπουτάρης: «Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Με χτυπούσαν παντού»

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων

Πρώτη δημοσίευση: 08:14

Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους, πήρε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Λευκό Πύργο.

Ο κ. Μπούταρης κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων και έδωσε κατάθασε στην αστυνομία για όσα θλιβερά συνέβησαν το Σάββατο. 

Χθες το βράδυ υπεβλήθη σε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, όμως οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να περάσει τη νύχτα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα. Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δε θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Καταδίκη των κομμάτων της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη

Σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τζανακόπουλος: “Ντροπή για τη φασιστική επίθεση”

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΝΔ: “Επίθεση πατριδοκάπηλων”

«Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

Θεοδωράκης: «Πάντα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι “πρόθυμοι”»

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ”, έγραψε στο Twitter ο κ. Θεοδωράκης.

Θεοχαρόπουλος: «Ντροπή και αίσχος»

«Ντροπή, αίσχος και οργή! Η τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η απερίφραστη καταδίκη αυτής της άθλιας επίθεσης είναι αυτονόητη. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι αναγκαία. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών να απομονώσουμε άμεσα αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές γιατί η ανοχή αποτελεί συνενοχή. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υπέρμαχος της ανοιχτής κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Για αυτό αποτελεί στόχο ακραίων στοιχείων και εθνικιστών. Δεν θα τους περάσει, η βία θα ηττηθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ποντιακές Ομοσπονδίες: «Αυτοί που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη δεν είναι Πόντιοι»

Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη εξέδωσαν από κοινού οι τρεις Ποντιακές Ομοσπονδίες.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον Δήμαρχο», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top