Τι αναζητούν στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών οι Τούρκοι

Σύμφωνα με ειδικούς τα δυο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων απήχθησαν από κομάντος του τουρκικού στρατού

Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα  με ειδικούς τα δυο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων απήχθησαν από κομάντος του τουρκικού στρατού. Οι γονείς περιμένουν με αγωνία το επόμενο επισκεπτήριο την ερχόμενη Δευτέρα.

Βασανιστικά περνούν οι μέρες για τους γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, μέχρι την επόμενη Δευτέρα όπου θα βρεθούν στην φυλακή της Αδριανούπολης για να δουν τα παιδιά τους.

«Περιμένουμε λύση επιτέλους, η οποία είναι χρονοβόρα και μας... και ψυχοφθόρα θα έλεγα. Είμαστε υπερήφανοι για το ηθικό το υψηλό που διαθέτουν, είμαστε υπερήφανοι» δηλώνει ο πατέρας του Άγγελου, Μητρετώδης Νίκος.

Το κατηγορητήριο που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα εξαρτηθεί και από τυχόν ευρήματα των κινητών τηλεφώνων που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Άγκυρας.

«ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ»

Σε καμία περίπτωση μια τουρκική περίπολος ακόμη και αν ήταν 4μελής δε θα μπορούσε να αιχμαλωτίσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Όπως αναφέρει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης μόνο καλά εκπαιδευμένοι θα μπορούσαν να  αιχμαλωτίσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πρέπει αν ήταν κάποιες ειδικές δυνάμεις, ομάδα ειδικών δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάσει δύο Έλληνες στρατιωτικούς» δηλώνει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Foreign Policy,  που έχει τίτλο  «Η κράτηση ομήρων είναι η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Συνεχίζεται πάντως το κύμα αντίδρασης στην Βόρεια Ελλάδα  για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Πλέον δεν υπάρχουν εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη όχι μόνο ο κόσμος δεν επιθυμεί να κάνει αυτά τα ταξίδια αλλά και τα τουριστικά γραφεία έχουμε αποσύρει και συνεχίζουμε να αποσύρουμε αυτές τις εκδρομές από τα πακέτα μας» λέει ταξιδιωτικός πράκτορας.

Μέσα σε ένα μήνα οι Τούρκοι: Προγραμματίζουν ασκήσεις μέσα στο Πάσχα. Δηλαδή σπάνε μια συμφωνία 20 ετών.  Απείλησαν το αμερικανικό Ναυτικό. Αιχμαλώτισαν στρατιωτικούς. Έδιωξαν το γεωτρύπανο των Ιταλών από την Κυπριακή ΑΟΖ, εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού και μάρκαραν ελληνική κανονιοφόρο.

-Παράνομες NAVTEX και παραβίαση μνημονίου «Γιλμάζ-Παπούλια»

-Απειλούν το ναυτικό των ΗΠΑ

-Σύλληψη 2 Ελλήνων Στρατιωτικών

-Έδιωξαν Ιταλούς από  Κυπριακή ΑΟΖ

-Απειλές κατά Κυπριακής ΑΟΖ

-Προσπάθεια Βύθισης πλοίου Λ.Σ

-Εμβολισμός  Κανονιοφόρου «Νικηφόρος»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top