Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά σας από το διαδικτυακό bullying

Μία σειρά βιβλίων, γραμμένα απλά και κατανοητά, για γονείς και παιδιά από τον αναλυτή ηλεκτρονικών εγκλημάτων Μάνο Σφακιανάκ

Με μία σειρά βιβλίων, γραμμένα απλά και κατανοητά για γονείς και παιδιά, ο αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων Μάνος Σφακιανάκης εξηγεί πως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από τον εθισμό και το διαδυκτιακό bullying.

«Αυτό το βιβλίο μας δίδαξε να μην εμπιστευόμαστε τα μηνύματα που δε γράφουν πάνω όνομα γιατί μπορεί να είναι χάκερς (γέλια) και να έρθουν και να μας κάνουν κακό. Να εμπιστευόμαστε μηνύματα που να είναι από φίλους μας, γονείς μας, συγγενείς μας, αλλά ποτέ από άγνωστους» είπε ένας μικρός αναγνώστης.

Οι μικροί μαθητές διάβασαν τα βιβλία του Μάνου Σφακιανάκη και της Βέρας Αθανασίου και έμαθαν πώς να προστατευτούν από τους κινδύνους του διαδικτύου. Τώρα σειρά έχουν οι γονείς..

«Όταν η οικογένεια είναι υγιής τα παιδιά δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» δήλωσε ο Μάνος Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Ο συγγραφέας των βιβλίων με δύο παραδείγματα εξηγεί πως η δύναμη της οικογένειας μπορεί να αλλάξει το τέλος μιας ιστορίας.

«Η μια εμπειρία έχει να κάνει με ένα παιδί που δέχθηκε επίθεση μέσα από το διαδίκτυο, του είχε πάρει φωτογραφίες, οι φωτογραφίες αυτές ήταν ερωτικές και στη συνέχεια το εκβίαζε το παιδί να κάνει  πράξεις για να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες του παιδιού στο διαδίκτυο.  Δεν είπε τίποτα το παιδί στους γονείς με αποτέλεσμα να δεχθεί την κακοποίηση. Στην άλλη περίπτωση ένα παιδί που μιλάει με τους  γονείς του, δέχεται την ίδια επίθεση ενημερώνει τους γονείς, οι γονείς την αστυνομία και είχαμε το αποτέλεσμα να συλληφθεί ο εκβιαστής».

Δείτε το ρεπορτάζ της Βελίκας Καραβάλτσιου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top