Αντιδράσεις για την αλλαγή φύλου στα 15 – Η Ανδρομέδα από τη Μυτιλήνη θέλει να αλλάξει την ταυτότητά της

Δείτε το βίντεο

Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου στα 15.

Διαφωνίες για την ηλικία διατύπωσαν οι βουλευτές Παπαχριστόπουλος και Κατσίκης.

H 30χρονη Ανδρομέδα Ψαρού ζητά να αλλάξει η ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάφτισης της. Το αναγραφόμενο φύλο από "άρρεν" σε "θήλυ", από "Ευάγγελος" σε "Ανδρομέδα" και το επώνυμο από "Ψαρρός" σε "Ψαρού".  Το πρωί της Δευτέρας εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης η υπόθεση αλλαγής ταυτότητας και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε 4 μήνες.

«Το άτομο που νιώθει και θέλει να κάνει επαναπροσδιορισμό, να έχει ψυχολόγο στην πλάτη του είναι καλό, δεν θα του δείξει το δρόμο που θα πορευτεί, τον ξέρει, απλά ο ψυχολόγος θα τον ανακουφίσει» είπε η ίδια.

Η Ανδρομέδα δεν έχει προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Θέλει να αλλάξει την ταυτότητας της γεγονός σημαντικό για την καθημερινότητα της, όπως λέει η ίδια.

«Γυναίκα αισθάνομαι από 8 χρονών από τότε που ξεκίνησα τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Έβγαινε από μέσα μου κάτι που δεν μπορούσα να κατανοήσω» πρόσθεσε.

Η πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου στην Ελλάδα από γυναίκα σε άνδρα έγινε το 1983 και την πραγματοποίησε ο πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης. Από τότε ο ίδιος έχει κάνει περισσότερες από 300 επεμβάσεις αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα και περισσότερες από 85 από άνδρα σε γυναίκα.

Ποια είναι όμως η γνώμη του γιατρού για το τελευταίο νομοσχέδιο;

«Δεν το βλέπω πολύ σωστό αυτό το πράγμα. Δηλαδή μια γυναίκα, να έχει τα ανατομικά μόρια τα θηλυκά και να έχει αντρικό όνομα και να παρουσιάζεται για φαντάρος. Εφόσον μπορεί επιστημονικά και ιατρικά να λυθεί γιατί να δώσουμε αυτή την ευκαιρία και να δημιουργηθούν συμπλοκές; Δε νομίζω 15 ετών άτομο έχει την κρίση και την ωριμότητα να αυτοπροσδιοριστεί» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βουκίδης, πλαστικός χειρουργός.

Την ίδια ώρα σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με ανάρτηση του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα.

«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα» έγραψε ο ίδιος στο Facebook.

 

Ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στο παρακάτω link:

 

http://www.star.gr/tv/el/Pages/News.aspx?artId=9&artTitle=kentriko_deltio_eidiseon

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top