Κινούμενες «βόμβες» λόγω καύσωνα και κακής συντήρησης

Εκρηκτικές γίνονται οι υψηλές θερμοκρασίες για πολλούς οδηγούς που βλέπουν τα αυτοκίνητα τους να τυλίγονται στις φλόγες

Σε κινούμενες "βόμβες" μετατρέπονται παλιά και κακοσυντηρημένα οχήματα εξαιτίας του καύσωνα που σαρώνει τη χώρα. Τις τελευταίες μέρες η πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αναφλέξεις οχημάτων που πήραν φωτιά ξαφνικά ακόμα και εν κινήσει.

Εκρηκτικές γίνονται οι υψηλές θερμοκρασίες για πολλούς οδηγούς που βλέπουν τα αυτοκίνητα τους να τυλίγονται στις φλόγες χωρίς προειδοποίηση ακόμα και την ώρα που βρίσκονται σε κίνηση. Εάν ζευγάρι ομογενών από την Αυστραλία πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βγει από το αυτοκίνητο πριν τυλιχτεί στις φλόγες στη Λεωφόρο Συγγρού. Η πυροσβεστική υπηρεσία τις τελευταίες μέρες καλείται όλο και πιο συχνά να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το πρόβλημα είναι στα παλιά αυτοκίνητα που δεν τα συντηρούν και δυο είναι οι τρόποι: βραχυκύκλωμα και διαρροή υγρών» εξηγεί ο δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα αυτοκινήτου,  Βασίλης Σαρημπαλίδης.

'Ένας ηλικιωμένος χτες στην Κρήτη είδε ξαφνικά να βγαίνουν καπνοί από το καπό του αυτοκινήτου. Βγήκε από το όχημα και κάλεσε βοήθεια. Ένας χασάπης με πυροσβεστήρα έσβησε τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Η συμβουλή των ειδικών είναι οπωσδήποτε έλεγχος στο όχημα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους απρόοπτα.

Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του στη Μουδανιά όταν μετά από πρόσκρουση και λόγω του καύσωνα το αυτοκίνητο του τυλίχθηκε στις φλόγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top