Έρχεται ΚΑΥΣΩΝΑΣ τις επόμενες μέρες – Πώς να προστατευτείτε

"Ασπίδες" δροσιάς για να μην γίνει η ζέστη εφιάλτης

Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές το Σαββατοκύριακο, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να έχουμε τον πρώτο καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Το Σαββατοκύριακο, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, το θερμόμετρο θα ανέβει αρκετά, γι’ αυτό ο δήμος Αθηναίων είναι σε ετοιμότητα και αναμένεται να διαθέσει όταν χρειαστεί, κλιματιζόμενες αίθουσες σε λέσχες φιλίας για να δροσιστούν οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς εκτός από τη ζέστη θα επικρατήσει και... άπνοια σε πολλές περιοχές της χώρας.  

«Θα πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά, χυμούς φρούτων και λαχανικών, μικρότερα γεύματα, ελαφριά. Θα πρέπει να προτιμούμε δροσερά και σκιερά μέρη», είπε στο Star η πνευμονολόγος κυρία Α.Κουτσοκέρα.

Η γιατρός συμβούλεψε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα «αν δεν συντρέχει λόγος να μην μετακινηθούν, να μείνουν σπίτι τους, εάν χρειαστεί να μετακινηθούν, να το κάνουν με καπέλο και γυαλιά. Μια μάσκα νεφελοποίησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ένα άτομο πάθει μια κρίση άσθματος από τη ζέστη».

Αρκετοί είναι αυτοί που θα βρουν ανάσα δροσιάς στις παραλίες της Αττικής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top