Ρεσάλτο Τούρκων κομάντος σε πλοίο με ναρκωτικά εντός FIR Αθηνών!

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των γειτόνων

Το τουρκικό λιμενικό παραβίασε το FIR Αθηνών με το πρόσχημα ότι.... κυνηγούσε κοντά στο Καστελόριζο πλοίο, που μετέφερε ναρκωτικά. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ… 

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος, οι τουρκικές  δυνάμεις του Λιμενικού επιχείρησαν νότια του Καστελόριζου, με την συνοδεία της φρεγάτας Τζεμλίκ, ελικόπτερων και φουσκωτών σκαφών, με επίλεκτη ομάδα κομάντος. Στόχος ήταν το εμπορικό πλοίο Commander Tide, σημαίας Κονγκό που μετέφερε 1 τόνο ηρωίνη. 

Οι τούρκοι αποδεικνύουν με τον πλέον δυναμικό τρόπο, ότι επιχειρούν, όπου θέλουν. Η  νηοψία και ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε  διεθνή χωρικά ύδατα, αλλά εντός FΙR Αθηνών.

«Η χώρα μας από το 1931 έχει θεσπίσει ένα ιδιότυπο καθεστώς, 10 ναυτικά μίλια στον εναέριο χώρο και 6  ναυτικά μίλια στα χωρικά ύδατα. Ταυτόχρονα η Τουρκία έχει ανακοινώσει αυθαίρετα έναν δικό της χώρο έρευνας και διάσωσης που εκτείνεται στο μισό Αιγαίο μέχρι τον 25ο μεσημβρινό», δήλωσε στο Star ο διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Την ίδια ώρα,το ελληνικό λιμενικό πραγματοποιεί ασκήσεις και συγκεκριμένα «το πώς δεν θα χάνονται ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα».

Η κάμερα-όπως μπορεί να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR- καταγράφει την στιγμή της πτώσης ενός ανθρώπου από την γέφυρα της Χαλκίδας. Δύο λιμενικοί που περνούν εκείνη την στιγμή από την γέφυρα ειδοποιούν το πλωτό σκάφο. Το σκάφος προσεγγίζει το ναυαγό και ο δύτης του Λιμενικού με ένα σάλτο βουτά στον πορθμό  του Ευρίπου. Προχωρούν σε τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις. Η  άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top