Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανακάλυψη των διαρρηκτών που άρπαξαν ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από 4 μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Η αυτοψία του δημοσιογράφου του Star, Βαγγέλη Γκούμα έδειξε ότι τα νοσοκομεία είναι εντελώς ανοχύρωτα.

To πρόβλημα με την ασφάλεια των νοσοκομείων είναι τεράστιο.

Στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ που απέχει λίγα μέτρα από την ΓΑΔΑ, εύκολα μπορεί κανείς να φτάσει σε ιατρικά μηχανήματα, να ανοίξει συρτάρια χωρίς να τον ελέγξουν και να βγει στη συνέχεια σαν … κύριος από το κτίριο.

Αν και ο Ευαγγελισμός θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα νοσοκομεία της χώρας, στους διαδρόμους του υπήρχαν –όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, χαρτόκουτα με εκτεθειμένους δεκάδες απόρρητους φάκελους ασθενών! Tραγική ειρωνεία είναι η προειδοποιητική πινακίδα για τις κλοπές που υπάρχει στο χώρο!

Στον Άγιο Σάββα, όπου εκλάπησαν βρογχοσκόπια, γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και επεξεργαστές, συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών. Οι γιατροί σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου δίνουν τιτάνιο αγώνα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στον Άγιο Σάββα, όπως και στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το πρόσωπο του δράστη, ο οποίος έκλεψε τα μηχανήματα,  συνεχίζονται .

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής του νοσοκομείου της Λάρισας υποστηρίζει ότι οι διαρρήκτες που άρπαξαν ιατρικά μηχανήματα άξιας 15.000 ευρώ από την γαστρεντερολογική κλινική είχαν αντικλείδια.

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα στη γαστρεντερολογική κλινική με σεκιούριτι έξω από την πόρτα.

Στις έρευνες συμμετέχει και η ιντερπολ καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι τα μηχανήματα που εκλάπησαν μεταφερθήκαν σε ανατολικές χώρες της Ευρώπης.