Ξεκινά σήμερα η δίκη για το ΦΡΙΚΤΟ δυστύχημα στο λούνα παρκ που σόκαρε το Πανελλήνιο

Η πτώση θανάτου του 13χρονου Βασίλη-Παραλίγο να σκοτωθεί και η αδερφή του

Ξεκινά σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Σήμερα ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για το φρικτό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού, που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο στις 27 Απριλίου του 2014.

Θύμα, ο 13χρονος τότε Βασίλης Ζωγράφου που έπαιζε με την τότε 9χρονη αδερφή του μέσα σε έναν φουσκωτό κύλινδρο που βρισκόταν σε πισίνα.

Ωστόσο ο αέρας «πέταξε» τον φουσκωτό κύλινδρο σε απόσταση 30 μέτρων, με αποτέλεσμα ο 13χρονος να βρει τραγικό θάνατο, ενώ κινδύνεψε να σκοτωθεί και η αδερφή του.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σοκάρουν, καθώς ο κύλινδρος έως ότου να «προσγειωθεί», χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα και σε άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ.

Αποτέλεσμα ήταν ο 13χρονος Βασίλης να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στη συνέχεια να καταλήξει.

Η 9χρονη τότε αδερφή του, είχε υποστεί βαριά θλάση στον πνεύμονα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην Εντατική.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το λούνα παρκ του τρόμου θα καθίσουν τέσσερα άτομα. Ο διαχειριστής της εγκατάστασης, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, που ήταν χειριστές των παιχνιδιών και ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Δυστυχώς, από την έρευνα που έγινε στον τόπο της τραγωδίας στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, ενώ το συγκεκριμένο παιχνίδι με το οποίο έπαιζαν την μοιραία ημέρα τα παιδιά, δεν θα έπρεπε να λειτουργεί (την συγκεκριμένη ημέρα), λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top