ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ σε μέλη καρτέλ Ρομά που ζούσαν μέσα στη χλιδή!

Εξαρθρώθηκε μετά από επιστολή κατοίκων της περιοχής-Πρώτη ανάρτηση: 30-05-2017 14:15

Την εξάρθρωση οικογενειακού καρτέλ Ρομά που δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, κατακλύζοντας τη Δυτική Αττική με ναρκωτικά ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μέλη του καρτέλ ζούσαν ζωή χαρισάμενη, μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια, κατοικώντας σε βίλες και οδηγώντας πολυτελή αυτοκίνητα.

Η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει τη σπείρα μετά από επιστολή που υπέγραψαν 1.000 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι κατήγγειλαν τη δράση των Ρομά.

Έτσι, προχώρησε σε 19 συλλήψεις και σε 10 κατ’ οίκον έρευνες, από τις οποίες προέκυψε ότι τα μέλη του καρτέλ έκρυβαν ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες σε πατώματα και τοίχους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και μια πλαστή σφραγίδα ψυχιάτρου για να προμηθεύονται ναρκωτικά χάπια.

Τα μέλη του καρτέλ ζούσαν σε σπίτια φρούρια, στα οποία είχαν τοποθετήσει κάμερες και φρουρούς, ώστε να ενημερώνονται για την παρουσία της αστυνομίας.

Στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας η δράση του καρτέλ

Το οικογενειακό καρτέλ των Ρομά δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, με τα νεότερα μέλη να υπακούν τυφλά τις εντολές των μεγαλύτερων.

Η αστυνομία μάλιστα έχει στην κατοχή της βιντεοσκοπημένο υλικό από τη διακίνηση ναρκωτικών που δείχνει ότι σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 150 χρήστες πήγαιναν έξω από σπίτια στα Άνω Λιόσια για να προμηθευτούν τη δόση τους.

Επίσης η συμμορία ξέπλενε κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφία και κλοπή, ενώ αναζητούνται άλλα εφτά άτομα τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top