Νέα δεδομένα βγαίνουν στο φως όσον αφορά τη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το επικρατέστερο, μέχρι στιγμής, σενάριο που ερευνούν οι αρχές είναι οι δράστες να ήταν 3 και όχι μόνο 2.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν για τον λόγο ότι, αφού οι 2 ληστές ήταν κρυμμένοι στις γυναικείες τουαλέτες και περίμεναν στο φορτηγό της χρηματαποστολής, πιθανότατα θα χρειάζονταν έναν τρίτο συνεργό, που θα λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος» και θα τους ενημέρωνε. Το τρίτο αυτό πρόσωπο πρέπει να είναι εκείνο που τους έδωσε το «σήμα» να βγουν και να επιτεθούν.

Το χρονικό του εγκλήματος

Οι δράστες μπήκαν από την κεντρική πόρτα χωρίς κουκούλες, κατέβηκαν κάτω στις τουαλέτες (απ’ όπου οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα), στη συνέχεια φόρεσαν στις τουαλέτες τις κουκούλες, και κρατώντας στα χέρια τους τα όπλα, ανέβηκαν από την κεντρική σκάλα, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Έφτασαν στην κεντρική αίθουσα όπου βρίσκεται το ΑΤΜ.

Εκείνη την ώρα, ο υπάλληλος της χρηματαποστολής το είχε ανοίξει και προσπαθούσε να βάλει τα χρήματα.

Οι δυο δράστες τον πλησιάζουν με τα όπλα μπροστά σε όλο τον κόσμο, του λένε «σταμάτα», τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το κουτί με τα χρήματα.

Εκείνη την ώρα, βγήκε μια υπάλληλος που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην πόρτα, η οποία είδε το όλο σκηνικό και πάγωσε, με τους ληστές να φωνάζουν «μην κινηθεί κανείς».

Αφού έκαναν την ληστεία, άρχισαν να τρέχουν προς τον εσωτερικό διάδρομο της Γεωπονικής Σχολής. 

Στο βάθος του διαδρόμου υπάρχει μια σκάλα, από την οποία βγήκαν στον εξωτερικό χώρο όπου υπήρχε μια μηχανή. Εκεί τους πρόλαβαν οι φύλακες, ενώ το μηχανάκι δεν έπαιρνε μπροστά. Ο ένας από τους φύλακες τους έριξε κάτω με το μηχανάκι και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας διέφυγε προς τους αμπελώνες και ο άλλος προς μια υπόγεια διάβαση όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο νεαρός που συνελήφθη, 25 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αδερφός μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», που είναι φυλακισμένο. 

 

Tags: