H αντίδραση Μαρινάκη σε σκίτσο του Άουσβιτς για τη 16ωρη εργασία

Ανακάλεσε την ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

H Αντίδραση Μαρινάκη Σε Ανάρτηση Υποψήφιου ΠΑΣΟΚ Για 16ωρο

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, στην ανάρτηση υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες σχετικά με τη 16ωρη εργασία.

Γεωργιάδης: Τι διευκρίνισε για την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες

Ο Παναγιώτης Καρίπογλου, δικηγόρος στο επάγγελμα και μάλιστα πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου που είχε έρθει δεύτερος σε σταυρούς στο νομό Σερρών με το ΠΑΣΟΚ θέλησε να σχολιάσει την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες. Αναπαρήγαγε λοιπόν στα social ένα σκίτσο το οποίο με το οποίο γράφει «Το 16ωρο απελευθερώνει» παραπέμποντας ευθέως στην ανατριχιαστική ταμπέλα που αντίκριζαν οι Εβραίοι που περνούσαν τις πύλες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Άουσβιτς, Νταχάου κλπ «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»).

Το σκίτσο που αναπαρήγαγε στα social media o Παναγιώτης Καρίπογλου

Μαρινάκης: «Kατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα»

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο.

Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θελουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια» ήταν η απάντηση καταπέλτης του Παύλου Μαρινάκη.

Ανακάλεσε με νέα ανάρτηση ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ο Παναγιώτης Καρίπογλου διέγραψε την ανάρτησή του με το σκίτσο και με νέα του ανάρτηση ανακάλεσε. Ο ίδιος εξήγησε: «Ανήρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία.  Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη.  Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές. 

Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε ειδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.  Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία.  Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δε μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο. 

Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία. 
Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε αρδην σε βάρος των εργαζομενων.  Κατα συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση. 

Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top