Ερντογάν: Λύση στο Κυπριακό μόνο με αναγνώριση του ψευδοκράτους

«Μόνον έτσι θα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Στα κατεχόμενα έκανε το πρώτο του ταξίδι μετά την επανεκλογή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Βίντεο: Open

«Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Βόρειας Κύπρου», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφτηκε τα κατεχόμενα στην πρώτη του στάση στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προκλητικά είπε πως λύση στο Κυπριακό θα υπάρξει μόνο εάν αναγνωριστεί το ψευδοκράτος.

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Εκτός Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού

«Αν υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αυτό θα γίνει με την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ μειονότητα», είπα από τα κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν   

Συναγερμός στην Τουρκία: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων - 5 νεκροί

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ μειονότητα», είπε και πρόσθεσε: «Όσοι αγνοούν αυτά τα γεγονότα συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι είναι ο μοναδικός κυρίαρχος του νησιού. Συμβουλεύω όσους πιστεύουν σε αυτό να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα 50 χρόνια. Εάν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της αναγνώρισης της “ΤΔΒΚ”. Η τελευταία συνάντηση του κ. Τατάρ στη Γενεύη συνίσταται σε αυτό».

Τσίπρας: Αθλιότητα Μητσοτάκη και «λογικές μαφίας» στη Ροδόπη

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε και στην προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους: «Εάν υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό σχέδιο. Δεν θέλουμε τα εμπόδια να σταθούν στο δρόμο μας. Ας αφήσουμε το Αιγαίο Πέλαγος να δώσει το μήνυμά του στον κόσμο ως θάλασσα ειρήνης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top