Πατέλης για Credit Suisse: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές

«Δεν πρόκειται να ξαναγίνουν capital controls και κούρεμα καταθέσεων»

Το μήνυμα ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές έστειλε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μετά την κρίση της ελβετικής Credit Suisse αλλά και την κατάρρευση της αμερικανικής «Silicon Valley Bank».

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο TikTok, o κ. Πατέλης αναφέρει πως έχει ξεσπάσει μεγάλη ανησυχία η κατάρρευση της μετοχής της ελβετικής τράπεζας.

Credit Suisse: Σωσίβιο 50 δισ. ευρώ ρίχνει η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

«Όλοι παρακολουθούμε την κατάρρευση της "Silicon Valey Bank" στις ΗΠΑ και τα προβλήματα της Credit Suisse στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίνι «κραχ» λόγω πτώχευσης της SVB – Στο «κόκκινο» η ελβετική Credit Suisse

«Να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα ”capital controls” και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν» ξεκαθάρισε ο κ. Πατέλης.

 

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα πληρωθεί στους δικαιούχους

«Διαβάζουμε ότι εταιρία τεχνολογίας δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια. Και φυσικά έγινε τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον ”Ηρακλή”, που μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζές μας σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμα στα επίπεδα του 2019», πρόσθεσε.

Σκυλακάκης: «Πάνω από 100.000 κόκκινα δάνεια έχουν πρασινίσει»

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών» κατέληξε στο μήνυμά του.

Το bitcoin o μεγάλος κερδισμένος από την πτώχευση τραπεζών στις ΗΠΑ   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top