Εύα Καϊλή: Η Ευρωβουλή την καθαίρεσε από αντιπρόεδρο για το Qatargate

Μετσόλα: Η απόφαση ισχύει αμέσως - Θα συνεργαστούμε με τις αρχές

Πληροφορίες για τις αρχικές καταθέσεις της Εύας Καϊλή μετά από τη σύλληψή της για το QatarGate - Αλήθειες με τη Ζήνα

Την καθαίρεσή της από τη θέση της αντιπροέδρου και την παύση από όλα τα καθήκοντά της επικύρωση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την ομόφωνη πρόταση των προέδρων των πολιτικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο για την Εύα Καϊλή.

«Με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δε θα είναι μία από τις αντιπροέδρους του. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές για την υπόθεση», έγραψε στο twitter η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Εύα Καϊλή: Οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε είναι σαν μικρό χωριό

Σήμερα στι 1μ.μ. ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων, που αποτελεί ταυτόχρονα την πλειοψηφία των βουλευτών που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα» - Η πρώτη αντίδραση για το QatarGate

Βάσει του Άρθρου 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Αντιπροέδρου, ακόμα και του ίδιου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.

Το Star στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καϊλή και οι άλλοι τρεις προσωρινά κρατούμενοι για το σκάνδαλο Qatargate θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να δικαστούν.

Εύα Καϊλή: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύλληψή της

Η ίδια, πάντως, μέσα από τις φυλακές, που βρίσκεται, δηλώνει «αθώα» μέσω του δικηγόρου τους.

Qatargate: Οι σχέσεις της Εύας Καϊλή με τους ισχυρούς του Κατάρ

«Εξακολουθώ να εκπλήσσομαι που η Καϊλή δεν αποφάσισε μόνη της να αποσυρθεί από αυτή τη θέση της αντιπροέδρου ή ακόμη και να παραιτηθεί από τη θητεία της ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεδομένης της έκτασης του σκανδάλου διαφθοράς, αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτήν», δήλωσε ο συμπροεδρεύων της αριστερής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανόν Ομπρί.