Δένδιας για Τουρκία: Αστείο να κατηγορεί εμάς για προκλητικές δηλώσεις

«Νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς» με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Αστείο» χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας το γεγονός να κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα για προκλητικές δηλώσεις.

«Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση, είναι αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις, τη στιγμή που εμείς επαναλαμβάνουμε αυτά που λένε οι Τούρκοι, ουδείς Έλληνας έχει αρθρώσει το παραμικρό ως πρόκληση για την Τουρκία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Δένδιας στον ΥΠΕΞ της Λιθουανίας: «Τι είδα στο βομβαρδιζόμενο Κίεβο» 

Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας ότι ανατρέχει σε μια νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να φτιάξει δικούς της κανόνες διανομής, κατανομής και δημιουργίας ζωνών στη θάλασσα.

Συνάντηση Ζελένσκι - Δένδια στο Κίεβο 

Αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία είπε πως υπάρχει από την πλευρά της Ουκρανίας μια αισιοδοξία, σημειώνοντας, όμως, ότι η κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τις ρωσικές επιθέσεις.

Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πύραυλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε ο Νίκος Δένδιας - Εδώ περπατά στους δρόμους του Κίεβο και βλέπει ιδίοις όμμασι τα βομβαρδισμένα κτίρια

Ουκρανία: Από το καταφύγιο η συνέντευξη Τύπου Δένδια – Κουλέμπα

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από 7 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν.

 

Ουκρανία: Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας - Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο

«Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πύραυλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε.