Πάτρα: Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζητά ο Πλεύρης

Μετά τον τραγικό θάνατο του 49χρονου

Το star.gr συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, Κώστα Πετρόπουλο

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου. 

Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.
 

Πάτρα: «Πέθανε στα χέρια μου» - Ξεσπά ο αδελφός του 49χρονου

Ο κ. Πλεύρης βάσει των αποτελεσμάτων της κατεπείγουσας έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star η έρευνα που διέταξε ο υπουργός αφορά αυτή τη φορά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου με ένα ερώτημα: Είχαν δοθεί  σαφείς οδηγίες στο προσωπικό ότι ανεξάρτητα αν εφημερεύουν, όταν πολίτης πηγαίνει στο νοσοκομείο με το οποιοδήποτε πρόβλημα καλείται άμεσα γιατρός  ο οποίος και θα κάνει το απαιτούμενο έλεγχο;

Θα διερευνηθεί αν η νοσηλεύτρια που είδε τον άτυχο Θοδωρή είχε κεντρική οδηγία, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ότι έπρεπε να ειδοποιήσει έναν από τους 70 γιατρούς που βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή στο νοσοκομείο.

Ο Υπουργός Υγείας έχει παραλάβει ήδη το πόρισμα της πρώτης έρευνας που διέταξε από το πρώτο λεπτό. Το πόρισμα έδειξε ότι η νοσηλεύτρια λειτούργησε αυτοβούλως και δεν ειδοποίησε κάποιον γιατρό. Η νοσηλεύτρια έστειλε τον Θοδωρή στο Ρίο στηριζόμενη σε αυτά που της είπε ο άτυχος 49χρονος δηλαδή πως ο ιδιώτης γιατρός έκανε λόγο για ψύξη, όμως ο 49χρονος της είπε και πως πονάει στο στήθος.
 

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Αντιπρόεδρος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: «Ήταν μια άτυχη στιγμή της νοσηλεύτριας»

Το star.gr μίλησε αποκλειστικά με τον Κώστα Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ο οποίος έκανε λόγο για «άτυχη στιγμή» της νοσηλεύτριας. Τόνισε δε πως στον άτυχο 49χρονο θα έπρεπε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

«Πράγματι αυτός ο άτυχος συμπολίτης μας ήρθε γύρω στις 12:10 περίπου το βράδυ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας το οποίο δεν εφημέρευε. Είπε στη νοσηλεύτρια με την οποία ήρθε σε επαφή ότι το πρωί είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος του είχε πει ότι έχει ψύξη κάτι σύνηθες λόγω της δουλειάς του, του έδωσε μία αγωγή. Αλλά παρόλα αυτά ο πόνος στην πλάτη που ένιωθε δεν είχε υποχωρήσει,» περιέγραψε ο κ. Πετρόπουλος.

«Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο, στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, και οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι περίπου δύο ώρες μετά αυτός εξέπνευσε» πρόσθεσε ενώ τόνισε πως «πληροφορίες μου δεν μιλούν για λίγα λεπτά. Έχω ακούσει δηλώσεις και του αδελφού του, που λέει ότι μετά από εικοσάλεπτο κλήθηκε ο έτερος αδελφός να τον μεταφέρει στο Ρίο.»

«Το ζητούμενο δεν είναι αυτό, αν πέθανε μετά από 20 λεπτά ή μετά από 2 ώρες. Αλλά ότι αυτός ο άνθρωπος, ο συμπολίτης μας ήρθε σε ένα νοσοκομείο και σαφώς θα έπρεπε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ανεξάρτητα αν εφημερεύαμε ή όχι. Και μακάρι να είχε γίνει αυτό και να είχε σωθεί.» συμπλήρωσε.

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου

Σε ερώτηση για το αν υπήρξε αστοχία από μέρους του προσωπικού ο κ. Πετρόπουλος απάντησε πως «Δεν ξέρω αν ήταν από μέρους του προσωπικού. Ίσως δηλ. να ήταν και η άποψη που ο ίδιος εξέφρασε ότι είχε πάει σε έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος μίλησε για ψύξη. Ίσως όλα να έπαιξαν ρόλο. Και η άτυχη στιγμή, θα μπορούσα να πω, για την συναδέλφισσα νοσηλεύτρια, η οποία δεν κάλεσε γιατρό που εφημέρευε στις κλινικές του νοσοκομείου.»

«Την ίδια ευθύνη βεβαίως θα μπορούσα να ρίξω και στον ιδιώτη γιατρό που τον είδε το πρωί. Και αρκέστηκε σε μία απλή αγωγή και δεν του έκανε περαιτέρω εξετάσεις εξειδικευμένες ή δεν τον έστειλε από το πρωί στο εφημερεύον νοσοκομείο. Πιστεύω αν είχε γίνει αυτό, σίγουρα θα είχε σωθεί. Βέβαια να κρατήσουμε όλοι μας μικρό καλάθι... Να δούμε τι θα πει και η έρευνα που γίνεται και πολύ καλά κάνει που γίνεται.»

«Μόνο που η έρευνα δεν θα στραφεί ποτέ στους πραγματικούς αίτιους, γιατί ούτε ο κύριος Πλεύρης που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του δεν είναι ανεύθυνος αυτών των υποθέσεων όταν αφήνουν υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία. Θα μπορούσε το νοσοκομείο όπως είχε εφημερεύουσα νοσηλεύτρια στα τεπ με έχει και έναν εφημερεύοντα γιατρό για τέτοιου είδους περιστατικά, ο οποίος σίγουρα και σαφώς θα αντιλαμβανόταν της όλης κατάστασης. Και βέβαια να περιμένουμε και την εξέταση που θα γίνει στη συνέχεια, για να βρεθούν τα αίτια του θανάτου τη νεκροτομή δηλαδή όπου εκεί θα δοθεί η πλήρης εικόνα στην όλη υπόθεση» κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top