Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο μετά από 12 χρόνια

Κέρδος έως 60 ευρώ τον μήνα για χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης παρουσίασε το νέο σύστημα αξιολόγησης και μπόνους στους υπαλλήλους / Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

Ο δρόμος για αυξήσεις από 43 έως 60 ευρώ τον μήνα ανοίγει στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 12 χρόνια.

Με διάταξη του νομοσχεδίου που έφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε δημόσια διαβούλευση («Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβή για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης») μπαίνει σε 2ετή αναστολή προηγούμενη διάταξη, του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η προσωπική διαφορά στις αμοιβές στο δημόσιο (η οποία ισχύει από το 2012) θα συμψηφίζεται με την αύξηση των μισθολογικών κλιμακίων.

Μπόνους παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους

Η αναστολή της διάταξης θα ισχύσει προσωρινά για δύο χρόνια, από την 1η Ιουνίου 2022 έως και την 31η Μαΐου 2024. Ωστόσο, αφήνεται περιθώριο για παράταση της περιόδου αναστολής, οδηγώντας στην πράξη σε αύξηση των αποδοχών με βάση την εξέλιξη των κλιμακίων των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυξήσεις: Πόσο ακριβότερα θα πληρώσουμε τα δωμάτια το φετινό καλοκαίρι

Έτσι, για τους δημοσίους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, προβλέπεται αύξηση κλιμακίων ανά 2 έτη, ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά 3 έτη. Με την αναστολή της διάταξης του 2015, πρώτα-πρώτα οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα μπορούν να λάβουν αύξηση, ανεβαίνοντας κλιμάκιο, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση στις αποδοχές και για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρωτομαγιά: Αυξάνεται από σήμερα ο κατώτατος μισθός στα 713 ευρώ

Η αύξηση του βασικού μισθού λόγω αλλαγής μισθολογικού κλιμακίου  θα συμβαίνει από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, μόνο σε κάθε υπάλληλο, ο οποίος έχει ενσωματωμένη στις συνολικές μηνιαίες αποεδοχές του τη – λεγόμενη – «προσωπική διαφορά».

Για κάθε δημόσιο υπάλληλο, το ποσό της «προσωπικής διαφοράς» αποτελεί την αρνητική διαφορά μεταξύ των αποδοχών του, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την 1/1/2016 για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και των αποδοχών που ελάμβανε μέχρι 31/12/2015, με βάση το προηγούμενο μισθολογίο.
Βασικοί μισθοί δημοσίων υπαλλήλων από την 1/1/2016

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top