Κεραμέως: Αγωγή κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών για την ελληνική «PISA»

Είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Νίκη Κεραμέως

Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κυρία Κεραμέως ζητά να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία - αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα της «Ελληνικής PISA».

Την Τετάρτη οι εξετάσεις «PISA» για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου

Οι εξετάσεις αφορούν τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Τάξης των γυμνασίων.

Οι μαθητές θα εξεταστούν σε θέματα ευρύτερων/γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, δειγματοληπτικά σε 6.000 περίπου μαθητές και 300 σχολεία ανά τάξη.

177.000 «ρομπότ» στα σχολεία: Τι ανακοίνωσε η Κεραμέως από τα Γιάννενα  

Η αγωγή θα εκδικαστεί αύριο, Τρίτη, λόγω του κατεπείγοντος.

Τι είναι ο διεθνής διαγωνισμός PISA

Ο διεθνής διαγωνισμός PISA (Program for International Student Assessment) του διεθνούς ΟΟΣΑ οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν μετριούνται τρεις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως τα 16 χρόνια τους, αναφορικά με την κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.

Οι ημερομηνίες για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Εβδομήντα οκτώ χώρες αποδέχονται την αναγκαιότητα να διαγωνιστούν ώστε να βοηθηθούν οι ίδιες.

Ως επί το πλείστον τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Κίνα, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία αλλά και η παρουσία-«έκπληξη» της Εσθονίας.

Πάνω από την Ελλάδα είναι επίσης οι: Σλοβενία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κροατία, Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Σλοβακία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top