Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τη ΔΕΗ και τα «golden boys»

Για προκλητικό πάρτι με υπέρογκα μπόνους κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη ΔΕΗ κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προκλητικό πάρτι των «golden boys» της ΔΕΗ, με υπέρογκα μπόνους, αναφέροντας πως υπάρχουν καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα όσα θα κάνει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΔΕΗ έχει απωλέσει πλέον τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο και, αντί να λειτουργεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, λειτουργεί τυχοδιωκτικά, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίζει υψηλές τιμές μετοχής στο ταμπλό του χρηματιστηρίου και υψηλά μπόνους για τα γαλάζια παιδιά.

Τσίπρας: Nα τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να τελειώσει η επιβάρυνση

«Η κυβέρνηση ΝΔ με το που ανέλαβε την εξουσία, τον Ιούλιο του 2019, ξεκίνησε την εφαρμογή ενός πρωτοφανούς σχεδίου μετατροπής της ΔΕΗ σε ιδιωτική εταιρεία της οποίας αποκλειστική πολιτική και προτεραιότητα είναι η κερδοφορία, η άνοδος των μετοχών της στο ταμπλό του χρηματιστηρίου και οι υπερ-αμοιβές των στελεχών της, στην πλάτη όμως των νοικοκυριών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τη μη πληρωμή της

«Μπροστά στο κύμα των 4πλάσιων και 5πλάσιων χρεώσεων από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής, οποιαδήποτε έκπτωση, προερχόμενη άλλωστε από χρήματα που έχει πληρώσει όλη η ελληνική κοινωνία και οικονομία, είναι απλή σταγόνα στον ωκεανό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήτρα αναπροσαρμογής ρεύματος: Τι πληρώνουμε και γιατί – Πώς υπολογίζεται

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ