Την ενοχή της Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως

«Η Ρένα Δούρου ήξερε τον κίνδυνο πριν την καταστροφή» είπε η εισαγγελέας η οποία πρότεινε την ενοχή της πρώην Περιφερειάρχη/Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star (15/3)

Οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα της Αττικής την 15η Νοεμβρίου 2017, κόστισαν τη ζωή σε 25 συνολικά άτομα

Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα, που αντιμετωπίζει, πρότεινε με την αγόρευση της η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 με 25 νεκρούς. 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέα ζήτησε να κηρυχθεί ενοχή η Ρένα Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως.

Δούρου για Μάνδρα: Αναλαμβάνει την πολιτική, αλλά όχι την ποινική ευθύνη

Αντίθετα, ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Δούρου για Μάνδρα: Αναλαμβάνει την πολιτική, αλλά όχι την ποινική ευθύνη

Από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, οι 20 προτείνει να καταδικαστούν κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενα δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια.

Αντίθετα, αθώωση πρότεινε η εισαγγελέας για 17 άτομα για την παράβαση καθήκοντος, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφιστάμενους του. 

Τέλος, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής  αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top