ΟΑΕΔ: Στο στόχαστρο οι… «πλούσιοι» άνεργοι – Τι ελέγχους θα κάνει

Δείτε απίστευτα παραδείγματα με εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ

Να βάλει τέλος στο φαινόμενο των «πλούσιων» ανέργων, που εγγράφονται στο Ταμείο, αν και έχουν εισοδήματα έως 500.000 ευρώ, θέλει να βάλει ο ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού).

Ο «κόφτης» στους «πλούσιους ανέργους» θα έχει να κάνει με θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων που θα πιστοποιούν την ιδιότητά τους ανά τακτά διαστήματα (τρίμηνο, εξάμηνο) μέσα από ένα δελτίο αναφοράς για το τι έχουν κάνει προκειμένου να βρουν απασχόληση.

Μελετάται ο κάθε άνεργος που αναζητά εργασία να έρχεται σε επαφή με τους εργασιακούς συμβούλους σε τακτικά διαστήματα και να «δίνει αναφορά» για το τι έκανε ή δεν έκανε το προηγούμενο τρίμηνο με βάση τις οδηγίες που πήρε για αναζήτηση εργασίας. Αν δεν εμφανιστεί για τις τακτικές αναφορές ή εμφανιστεί χωρίς να έπραξε τίποτα από όσα του πρότειναν οι σύμβουλοι, τότε μπορεί και να χάνει την ιδιότητα του ανέργου, για κάποιο διάστημα.

Πόσο θα είναι το νέο επίδομα ανεργίας – Ποια άλλα επιδόματα αυξάνονται

Μία άλλη πρόταση είναι να συνδεθούν οι διάφορες κοινωνικές παροχές που δικαιούνται οι άνεργοι (όπως δωρεάν μετακινήσεις ή εκπτώσεις εισιτηρίων) με το εισόδημα, που όμως θα εξετάζεται από τους φορείς που παρέχουν τις δωρεάν υπηρεσίες στους ανέργους. Άλλες παροχές, όπως φθηνό ρεύμα και απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, είναι ήδη συνδεδεμένες με το εισόδημα.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας 

Τα εισοδηματικά κριτήρια μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία των ανέργων θα αξιολογούνται για μια σειρά δικαιωμάτων που συνδέονται με την κατοχή της κάρτας ανεργίας, με στόχο να αποκλειστούν όσοι δηλώνουν άνεργοι για να έχουν παροχές σε είδος χωρίς να ενδιαφέρονται για απασχόληση.

Απίστευτα παραδείγματα με εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ

Από την έρευνα που έκανε ο ΟΑΕΔ στα μητρώα των ανέργων βρήκε πολλές περιπτώσεις εύπορων ανέργων, όπως οι παρακάτω:

-    Γυναίκα 45 ετών, έγγαμη, κάτοικος Θεσσαλονίκης, δήλωνε άνεργη με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 άνω των 500.000 ευρώ.

-    Γυναίκα 44 ετών, έγγαμη, κάτοικος Βούλας, δήλωνε άνεργη με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 άνω των 300.000 ευρώ.

-    Γυναίκα 53 ετών, έγγαμη, κάτοικος Αλίμου, δήλωνε άνεργη με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 άνω των 300.000 ευρώ.

-    Ανδρας 59 ετών, έγγαμος, κάτοικος Αγίας Παρασκευής, δήλωνε άνεργος με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 άνω των 150.000 ευρώ.

-    Ανδρας 53 ετών, έγγαμος, κάτοικος Ψυχικού, δήλωνε άνεργος με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 άνω των 150.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top