Δημόσιο: Πρόστιμο 300 ευρώ σε ανεμβολίαστους υπαλλήλους που δεν κάνουν test

Θα παρακρατείται από τον μισθό των υπαλλήλων

Όσα είπε ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή του Mega «Live News»

Πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα θα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους που αρνούνται να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Ο υπουργός σημείωσε χθες μιλώντας στην εκπομπή Live News ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων του ελληνικού Δημοσίου είναι στο 76%. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν τη νομική υποχρέωση να διενεργούν και να προσκομίζουν ένα rapid test την εβδομάδα. «Σε περίπτωση που δεν το πράξουν αυτό, υπάρχει ένα διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε τέτοιου είδους παράλειψη» εξήγησε ο Μάκης Βορίδης.

Rapid test: Οι εργαζόμενοι που υποχρεούνται να κάνουν δύο την εβδομάδα

Αν υποθέσει κανείς ότι ο ανεμβολίαστος υπάλληλος δε διενεργεί διαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα, τότε  το πρόστιμο των 300 ευρώ επί τέσσερις εβδομάδες οδηγεί ουσιαστικά σε αποστέρηση όλου του μισθού.

Πάντως, στους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώνεται συμμόρφωση, σημείωσε ο υπουργός. 

Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει το ψηφιακό σύστημα, στο οποίο θα καταχωρείται το αποτέλεσμα του τεστ και θα διασταυρώνεται η εγκυρότητά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top