Lockdown: Χωρίς χρονικό περιορισμό η μετακίνηση για άσκηση

Σταμπουλίδης: Το ζητούμενο δεν είναι να κυνηγάει το κράτος τον πολίτη

Χωρίς χρονικό περιορισμό θα είναι η μετακίνηση με τον κωδικό 6 στο 13033 για σωματική άσκηση.

Αυτό ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα 11 Φεβρουαρίου, που ξεκίνησε το σκληρό lockdown στην Αττική.

Lockdown: Τι αλλάζει στη βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων

Ο ίδιος συνέστησε να γίνει με σύνεση η χρήση του κωδικού 6, σημειώνοντας πως «το ζητούμενο δεν είναι να κυνηγάει το κράτος τον πολίτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως αποφασίστηκε να μην απαγορευτούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην Αττική για άθληση, αφενός γιατί είναι ένα μέτρο εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί «θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου».

Lockdown: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στους ελέγχους της αστυνομίας για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων, οι οποίοι εντείνονται από σήμερα.

«Σε 75.472 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες επιβλήθηκαν για άσκοπη μετακίνηση και μη ορθή χρήση μάσκας πρόστιμα ύψους 446.000 ευρώ», τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας πως θα είναι «ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των ελεγκτικών αρχών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top