Στεφανάδης για το τραπέζι στην Ικαρία με Μητσοτάκη: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό για ένα σύντομο γεύμα»

Θερμής υποδοχής έτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Φούρνους και την Ικαρία

Εξηγήσεις για το γεύμα προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων, έδωσε ο Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο οικοδεσπότης βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι «κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι».

Σε Φούρνους και Ικαρία ο Μητσοτάκης – Η φωτογραφία μέσα από το C-130

Παράλληλα εξηγεί πως «στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνοδευε στο ταξίδι».

«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας» κατέληξε.

Οργισμένη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Για «κορωνοπάρτι» του πρωθυπουργού στην Ικαρία, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με δήλωση που εξέδωσε για την «προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό» κατά την επίσκεψη του στην Ικαρία.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή».

Κίνημα Αλλαγής: «Προκλητικές οι εικόνες από την Ικαρία»

Προκλητικές και προσβλητικές χαρακτήρισε τις εικόνες από την Ικαρία το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει προσωπική ευθύνη.

«Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές.

Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν.

Προσβλητικές για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα.

Ματαιοπονεί η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση. Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top