ΣΥΡΙΖΑ για συναθροίσεις: Ευκαιρία καταστολής με δήθεν εισήγηση των ειδικών

«Αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. 

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί «πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής.

Συγκεντρώσεις έως 100 άτομα: Δεν ισχύει για πλατείες και πάρκα

«Συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

- Να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας (εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου).

- Να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις. 

- Να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της».


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top