Πέτσας: Η απόκτηση των Rafale αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων

Για προϋπολογισμό: Συνεχίζει τον δρόμο της πλειοδοσίας ο Τσίπρας

Ανοικτό το το ενδεχόμενο για επιβολή σκληρότερων μέτρων για τον κορωνοϊό σε τοπικό επίπεδο άφησε ο Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2020

«Η Πολεμική Αεροπορία προχωρά άμεσα σε μια κίνηση που αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων στον αέρα: στην απόκτηση μιας μοίρας 18 αεροσκαφών “Rafale”», είπε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, από αυτά τα 12 θα είναι μεταχειρισμένα και τα 6 καινούργια. Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης (περί τον Ιούνιο του 2021) με ρυθμό ένα ανά μήνα και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Νέα μέτρα ακόμα και εντός της ημέρας σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

«Έτσι, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη στο τέλος του 2021, θα διαθέτει 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023. Οι πρώτοι τέσσερις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβούν στη Γαλλία για εκπαίδευση στις αρχές του 2021», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έρχονται τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ, για τον οπλισμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει κατευθυνόμενα βλήματα «METEOR», καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη («MICA», «SCALP», «EXOCET»).  

«Αναδείχθηκαν δύο κόσμοι στη συζήτηση για τον προύπολογισμό»

«Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό αναδείχθηκαν δύο κόσμοι, εκείνον της συνέπειας από τη μία και τω αντιφάσεων από την άλλη», είπε ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στον υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2021 την Τρίτη.

«Στην οικονομία, ενώ ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι για το 2020 και το 2021 διατίθενται 31,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, συνεχίζει στην δρόμο της πλειοδοσίας ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επιτίθεται στην Κυβέρνηση γιατί, λέει, αυξάνεται το χρέος. Μόνο αυτός δεν βλέπει την αντίφαση σε αυτά που λέει. Γιατί έχει συνηθίσει να λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους», είπε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε σε περιβάλλον πρωτοφανούς παγκόσμιας, αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα εθνικά θέματα, ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για υποκρισία, επειδή δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, εν μέσω συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων.

«Ο κ. Τσίπρας με αφορμή τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης – 11ης Δεκεμβρίου, μίλησε για “διπλωματική ήττα” απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Και την ίδια στιγμή που ζητάει αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ο ίδιος αρνείται να ψηφίσει την αύξηση των αμυντικών δαπανών στη χώρα μας! Τόση υποκρισία!», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top