Λουλούδια στον Χρυσοχοΐδη από τον Σπίρτζη στη Βουλή!

Αντιπαράθεση για την ενέργεια αστυνομικού στο μνημείο Γρηγορόπουλου

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης εμφανίστηκε με μια ανθοδέσμη, θέλοντας να καταγγείλει το χθεσινό περιστατικό με έναν αστυνομικό να καταστρέφει τα λουλούδια που άφησε κάποιος πολίτης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε 399 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

«Τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά γεγονότα αστυνομικής βίας καταπατούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τη πλειοψηφία των Ελλήνων, δημοκρατών αστυνομικών. Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδερφο του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στο δρόμο. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και τη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της» ανέφερε ο κ.Σπίρτζης. 

Εξάρχεια: Αστυνομικός φέρεται να καταστρέφει ανθοδέσμη για τον Γρηγορόπουλο

«Ασχημόνησε ένας αστυνομικός. Ο 49.  999 έκαναν τη δουλειά τους» απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  ο οποίος πρόσθεσε ότι ελέγχεται ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα κα διεξάγεται ΕΔΕ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης  χαρακτήρισε ακόμη καθαρή πολιτική επιλογή να κάνει κάποιος αναφορά στον έναν και όχι στους υπολοίπους.  

Αιχμηρός προς πάσα κατεύθυνση ήταν ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε ότι  «χτίζουν πολιτικές καριέρες στο θάνατο ενός παιδιού».   

«Αυτό που συνέβη χθες λυπηρό και καταδικαστέο και δείχνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας. Έχουν διαμορφωθεί θυλακες που έχουν σαφώς μια αντιδημοκρατική κατεύθυνση» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γ. Καμίνης.     

Σε «γροθιά στο στομάχι κάθε πολίτη» αναφέρθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ25  Φωτεινή Μπακαδήμα.  

«Να καταδικάσουμε και τα επεισόδια στον Κολωνό με τραυματίες Έλληνες αστυνομικούς» ζήτησε από την πλευρά του ο Γ. Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση.      

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top