Κόντρα Μπογδάνου και Σαγιέντ Μοχαμμάντ Τζαμίλ για τη μπούρκα

«Το ζήτημα δεν είναι θρησκευτικό» ξεκαθάρισε ο βουλευτής στην Κάτια Μακρή

Πολλή  σκόνη σήκωσε χτες η πρόταση του  Κωνσταντίνου Μπογδάνου για να καταργηθεί η μπούρκα και το νικάμπ, δυο πολύ διαδεδομένες γυναικείες μουσουλμανικές ενδυμασίες.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε τα πράγματα μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κάτια Μακρή.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι θρησκευτικό το ζήτημα αυτό φαίνεται και στην ερώτησή μου προς τον Υπουργό της δικαιοσύνης. Το ζήτημα της μπούργκας μας αφορά για λόγους ασφαλείας και λόγους προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών. Από τη μία λοιπόν έχει να κάνει από το πόσο κάποιος μπορεί να καθίσταται αόρατος προς τους πολίτες και τις αρχές που αυτό είναι ένα οξύ ζήτημα ασφαλείας και δεύτερον πρέπει να υπερασπιστούμετα δικαιώματά των γυναικών που αποτελούν και μία κατάκτηση της πολιτισμένης Δύσης» δήλωσε και πρόσθεσε:

 

«Η μπούργκα φοριέται υπό ποινή αν μία μουσουλμάνα δεν τη φορέσει θα έχει επιπτώσεις. Αυτό δεν είναι Ευρώπη ούτε και Ελλάδα. Μιλάω συγκεκριμένα για τη μπούρκα και όχι για τη μαντίλα». 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος- Ελένη Καρβελά: Διακοπές στα Κουφονήσια!

Αντίθετη άποψη έχει ο Σαγιέντ Μοχαμμάντ Τζαμίλ  πρόεδρος  του πολιτιστικού συνδέσμου Ελλάδας – Πακιστάν .

«Διαφωνώ με τη θέση Μπογδάνου πως δεν είναι θρησκευτικό το θέμα. Κάθε χώρα έχει τα ήθη και τα έθιμά της. Και εμείς ως νόμιμοι μετανάστες εδώ σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που μας φιλοξενεί. Μόνο μία μειονότητα γυναικών μουσουλμάνων  φοράει μπούργκα στην Ελλάδα». 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top