Ήρθε η ώρα του ανασχηματισμού: Διορθωτικές κινήσεις με άρωμα γυναίκας

Τα σενάρια που ακούγονται

Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αυτό που αναμενόταν από την επίσκεψή του στο Ισραήλ, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 

Έρχονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση – Τι απάντησε ο Πέτσας   

Ο ίδιος τότε, συνομιλώντας με δημοσιογράφους είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση. Η ώρα λοιπόν ήρθε και χθες μετά τα απαραίτητα τηλεφωνήματα, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι κατέληξε στις αλλαγές που θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα και τις οποίες θα ανακοινώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ανακοινωθούν ριζικές αλλαγές, αλλά κάποιες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να υπάρξει ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε συγκεκριμένους τομείς, με προτεραιότητα την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Δεν υπάρχει απόσυρση του Σωτήρη Τσιόδρα από το προσκήνιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος φαίνεται να παραμένει στη θέση του, δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1 πως «δε γίνεται ανασχηματισμός, οι όποιες κινήσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός δεν συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου». 

Σύμφωνα με τα σενάρια που ακούγονται, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης φαίνεται να είναι οι κερδισμένοι, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα αναβαθμιστούν σε αναπληρωτές υπουργούς από υφυπουργούς. 

Ο πρώτος αναλαμβάνει και τυπικά ρόλο συντονιστή για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ο δεύτερος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη βιομηχανία. 

Ακούγεται, επίσης, το όνομα του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος συμμετέχει μεταξύ άλλων στην επιτροπή Πισσαρίδη. Εάν πράγματι συμπεριληφθεί στις επιλογές του πρωθυπουργού, δεν είναι βέβαιο ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει, αλλά σίγουρα θα είναι σχετικό με την οικονομία.

Τη θέση του Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει πόστο στην Κομισιόν, ως υφυπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, φέρεται να αναλαμβάνει η έως σήμερα γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. 

Στο κυβερνητικό σχήμα πιθανότατα θα εισέλθει και η έως σήμερα γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου. 
Αντιθέτως, ενδέχεται να μην αναπληρωθεί η θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη.

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο γ.γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής ως επικεφαλής της Προεδρίας της Κυβέρνησης και μαζί με τον υφυπουργό Συντονισμού, Άκη Σκέρτσο θα εποπτεύουν το κυβερνητικό έργο και τη διυπουργική συνεργασία. Και οι δύο θα έχουν, επίσης, κομβικό ρόλο στο σχέδιο “Next Gen”, όπως ονομάζουν κωδικοποιημένα στην κυβέρνηση το πλάνο για την αξιοποίηση των 32 διςσ του Ταμείου Ανάκαμψης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top