Κρίση με Τουρκία: Συναντά τους αρχηγούς ο Μητσοτάκης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Συναγερμό έχουν σημάνει οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τη νέα πρόκληση της Άγκυρας με την Navtex νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ελλάδα και Κύπρος απαντούν στην Τουρκία με Navtex στην ίδια περιοχή

Ο κ. Μητσοτάκης θα τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις: 

- Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,
- Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
- Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
- Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Τσίπρας σε Βουλή: Όλος ο τουρικός στόλος είναι έξω και εμείς ακόμη να ενημερωθούμε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέβασε τους τόνους μιλώντας στη Βουλή, ζητώντας άμεση ενημέρωση των κομμάτων για την κρίση με την Τουρκία, αλλά και σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας).

«Ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο, εξ' όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται, όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι; Η ψύχραιμη αντιμετώπιση επιβάλει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για να συντονιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών», είπε και πρόσθεσε: «Αλήθεια, ποιο μήνυμα στέλνετε στην άλλη πλευρά με αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά;».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top