Πέτσας για Αγιά Σοφιά: Θα κάνουμε τα πάντα για κυρώσεις που πονάνε  

«Ιστορικό λάθος του Ερντογάν που δημιουργεί χάσμα»    

Κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας θα επιδιώξει η Ελλάδα και για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Σκάι.    

Τζαμί η Αγιά Σοφιά: Παγκόσμια κατακραυγή για την απόφαση Ερντογάν

«Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων» με στόχο  «να καταλάβει όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα ότι για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε».

Μητσοτάκης για Αγιά Σοφιά: Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης: «Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση.»

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ακόμα τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί «ένα ιστορικό λάθος του Ερντογάν» και «ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο», ενώ εκτίμησε ότι θα του δημιουργήσει προβλήματα και πως θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top