Πέτσας: Εκκρεμούν πολιτικές απαντήσεις από τον Τσίπρα

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο»

Ο Στέλιος Πέτσας

Πολιτικές απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις Μιωνή για παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας: Να μιλήσει ο Τσίπρας για τη Novartis – Έπαιζε θέατρο με τον Παππά

Επίσης, επεσήμανε «σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στις συνειδήσεις των πολιτών. Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

1η Ιουλίου: Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού

Άρση μέτρων: Ξεκινούν συναυλίες, ανοίγουν κατασκηνώσεις, σινεμά

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωση του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Mετακινήσεις με ΙΧ και Ταξί: Τι αλλάζει - Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που - από το 2018 μιλώντας στη Βουλή - υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.

Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου».

«Κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα»

«Από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού», είπε ο κ. Πέτσας

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι «είναι πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως των Financial Times. Επίσης στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως».

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε επίσης ότι «από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων».

Παράλληλα τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως φαινόμενα χαλάρωσης όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν επιτρέπονται. Ο κορωνοϊός όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ δεν έχει εξαφανιστεί. Ας μη χαλαρώσουμε για να μην το πληρώσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top