Μισθοί τριών ταχυτήτων για χιλιάδες εργαζόμενους το καλοκαίρι

Από 399 έως 534 ευρώ οι απολαβές

Άδειο πορτοφόλι

Τρεις βασικές ταχύτητες αποδοχών θα υπάρχουν για ολόκληρο το καλοκαίρι για χιλιάδες εργαζόμενους.

Από χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου τρέχει το οριζόντιο σχήμα «Συν – Εργασία», που μειώνει χρόνο εργασίας και καθαρό μισθό, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί το σχήμα των αναστολών συμβάσεων εργασίας και η ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ ανά μήνα στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, εστίασης.

Σε ακόμη μικρότερο εισόδημα θα πρέπει να υπολογίζουν οι εποχικοί που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, καθώς θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ (399,25 ευρώ ανά μήνα) για το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος.

Οι 3 ταχύτητες εργαζομένων

1.    Εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης και θα εισπράττουν ειδική αποζημίωση… αλά καρτ, ύψους έως και 534 ευρώ ανά μήνα στοχευμένα σε τουρισμό, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, μεταφορές.

Πληρώνεται σήμερα το επίδομα των 534 ευρώ

2.    Εργαζόμενοι που θα εντάσσονται μήνα – μήνα στον μηχανισμό «Συν – εργασία», θα έχουν μείωση καθαρού μισθού έως 16,5% (αν όχι 20%). Θα εισπράττουν στο τέλος του μήνα τον μισό καθαρό μισθό τους από τον εργοδότη και από το κράτος το πρώτο 10ήμερο του επόμενου μήνα ένα επιπλέον ποσό ως συμπλήρωμα. Το ποσό αυτό θα αναπληρώνει την απώλεια μισθού ώστε να μην χάνει 50% του μισθού του αλλά περίπου το 20%.

3.    Εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης θα εισπράττουν για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top