Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ - Φον ντερ Λάιεν για τουρκική προκλητικότητα

Πέτσας: Καμία ασυνήθιστη κινητικότητα σε Έβρο

Επιστολές στους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αντίστοιχα, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας άμεση παρέμβαση στις τουρκικές προκλήσεις.

«Γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δε θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική κρίση, αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», είπε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κυβερνητικές πηγές για Έβρο: Το παρακολουθούμε, δεν υπάρχει κινητικότητα

«Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στα περί έντονης κινητικότητας στον Έβρο, που μετέδωσαν τουρκικά μέσα, ο κ. Πέτσας είπε πως δεν παρατηρείται καμία ασυνήθιστη νέα κινητικότητα στον Έβρο τις τελευταίες ώρες.

«Οχυρώνεται» διπλωματικά η Ελλάδα

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα «οχυρώνεται» διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε χώρα του εξωτερικού μετά την πανδημία στο Ισραήλ στις 16 Ιουνίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top