Πέτσας: Καμία μνημονιακή υποχρεώση για το πακέτο στήριξης

«Τα χρήματα θα επενδυθούν, δε θα τα ξοδέψουμε»

«Τα χρήματα θα επενδυθούν, δε θα τα ξοδέψουμε», είπε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης της Κομισιόν, από το οποίο αναλογεί «κομμάτι» 32 δισ. ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως η χρηματοδότηση, που θα λάβει η χώρα μας, δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση.

«Η απόφαση της Κομισιόν αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ΕΕ και έχει σημασία να σταθούμε στις τρεις λέξεις που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση», είπε ο κ. Πέτσας.

Κορωνοϊός: Δίνει 750 δισ. για ανάκαμψη η Κομισιόν – Τα 32 δισ. για Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα σε 3 χρόνια και είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της διάθεσης τους.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που έλαβαν ή θα λάβουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, επανέλαβε ότι το κράτος θα αναπληρώσει το 1/3 των απωλειών τους.

Ακίνητα: Πώς θα καλύπτονται τα χαμένα ενοίκια στους ιδιοκτήτες

Όσον αφορά τον Έβρο, είπε πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι έπρεπε πριν από τρεις μήνες, στην κρίση, που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία, και πως το ίδιο θα κάνει και πάλι, όπου χρειαστεί «να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, τόνισε κατηγορηματικά ότι στην κυβέρνηση δε γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top