Κορωνοϊός: Τι αλλάζει σε Κτηματολόγιο

Παγώνουν για τουλάχιστον δύο μήνες τα νέα πρόστιμα

κτηματολόγιο

Μέτρα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων λαμβάνει το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του, όλοι οι πολίτες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Ελληνικού Κτηματολογίου, καλώντας στο τηλ. 210 6505600 (ώρες λειτουργίας 8:30 – 13:00) ή αποστέλλοντας e-mail στο κεντρικό e-mail του Κτηματολογίου: ktimagen@ktimatologio.gr. 

Κτηματολόγιο: Δεύτερη ευκαιρία για ακίνητα σε Αθήνα

Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο, που θα τους δίνει πρόσβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά.

Εφόσον το Τμήμα Εξυπηρέτησης Κοινού κρίνει πως η υπόθεση είναι εξαιρετικά επείγουσα, θα συνεννοείται με τους πολίτες, οι οποίοι θα προσέρχονται στα γραφεία του Κτηματολογίου μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού.

Τι γίνεται με τις αεροφωτογραφίες

Οι πολίτες θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις συντεταγμένες της περιοχής και τις ημερομηνίες ενδιαφέροντος τους, θα ενημερώνονται για τις υπάρχουσες αεροφωτογραφίες, θα επιλέγουν αυτές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους, θα συντάσσεται η παραγγελία που θα τους αποστέλλεται για πληρωμή.

Οι αεροφωτογραφίες θα αποστέλλονται με courier με χρέωση του πολίτη. Σε περίπτωση που ο αιτών επιθυμεί να παραλάβει ο ίδιος τα στοιχεία που ζήτησε θα μπορεί να προσέρχεται ο ίδιος στην υπηρεσία ΜΟΝΟ κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού.

Τι ισχύει για τα νέα πρόστιμα

Σύμφωνα με Τα Νέα, «παγώνουν» για τουλάχιστον δύο μήνες τα νέα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο, τα οποία πρόκειται να θεσμοθετηθούν μέσα στον Απρίλιο.

Στο μεταξύ αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παράταση για την ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων -η οποία επρόκειτο να αρχίσει στις 8 Απριλίου - που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα από το Κτηματολόγιο δίνουν έμφαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών και προτρέπουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά όλες τις υποθέσεις τους, όπως είναι για παράδειγμα η υποβολή των δηλώσεων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση από το Κτηματολόγιο προχώρησαν στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής, έτσι ώστε - για πρώτη φορά - οι όποιες αλλαγές που πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά και να μην απαιτείται (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα) η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top