Τα μαρτύρησε όλα ο Πέτσας: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς

Εκλογικός νόμος, ταξίδι στις ΗΠΑ και ΠτΔ στο τραπέζι

Τα όσα θα συζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open Tv, σημείωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, θα κάνει την αποτίμησή του και θα ζητήσει εθνική γραμμή και ομοψυχία για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανώριμες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως «ήταν της στιγμής, έτοιμες και στο συρτάρι».

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία του Μάικ Πομπέο να στείλει σύμβουλό του σε Ελλάδα και Τουρκία για να εξομαλύνει το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Πέτσας είπε πως «οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ δε θα ισορροπεί, αλλά θα γέρνει προς τις ελληνικές θέσεις, καθώς τα αμερικανικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τη στάση της Τουρκίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς και για τον εκλογικό νόμο.

Επεσήμανε ότι θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις και οι σκέψεις της κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2023. 

Τέλος για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως μόνο ο πρωθυπουργός ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι δεν είναι η ΝΔ που αναλώνεται στην ονοματολογία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top