Γραμματέας Φρουζή: Δεν ξέρω για χρηματισμούς σε πολιτικά πρόσωπα

Αθυρόστομη "έκρηξη" Κεγκέρογλου μετά τα συνεχή "όχι" και "δε γνωρίζω"

Novartis Hellas

Πλήρη άγνοια για τα περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων δήλωσε η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη.

Η κα Μαραγγέλη κατέθεσε στην επιτροπή προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, επισημαίνοντας ότι δε γνωρίζει τίποτα για τους κ. Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Λυκουρέντζο.

Η πρώην γραμματέας του ισχυρού άντρα της Novartis Hellas είπε πως κατέθεσε δύο φορές, τον Οκτώβριο του 2017, μετά από κλήσης της κας Τουλουπάκη και παρουσία δύο εισαγγελέων, και στις αρχές του 2018 στο τμήμα Εγκλημάτων Κατά Της Διαφθοράς. Τόνισε, ωστόσο, ότι ποτέ δεν κατέθεσε στο εξωτερικό.

Η κα Μαραγγέλη είπε πως ποτέ δεν είδε τον κ. Φρουζή να αποχωρεί από την εταιρεία με τροχήλατες βαλίτσες, σημειώνοντας πως «πάντα κρατούσε τη μαύρη τσάντα του με ροδάκια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι  ο κ. Φρουζής εκ του θεσμικού του ρόλου στον ΣΦΕΕ ( Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και μόνο όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα, καθώς «ήταν η αρμοδιότητα του».

Όπως περιέγραψε, είχε η ίδια κλείσει ραντεβού του κ. Φρουζή με τους κ. Λοβέρδο και Στουρνάρα, αλλά και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, είπε πως ο κ. Φρουζής της είχε ζητήσει «χαμηλόφωνα» να το κάνει.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ   

Η πρώην γραμματέας του τότε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή έδωσε αλλεπάλληλες αρνητικές απαντήσεις και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – μέλος της προανακριτικής Σπύρο Λάππα. 

Χαρακτηριστικός ο παρακάτω διάλογος που φέρεται να έγινε:   

Λάππας: 
-Ξέρετε για πιέσεις από εισαγγελείς και Παπαγγελόπουλο;
- Όχι.
Γνωρίζετε τον Παπαγγελόπουλο;
-Όχι.
-Ξέρετε αν ο κ.Φρουζης εστελνε sms στον κ.Λοβερδο;
-Όχι.
-Εσείς προσωπικά αντιληφθήκατε επικοινωνία Φρουζη με Λοβερδο;
-Όχι.

«Όχι» απάντησε επίσης στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου «ακούσατε ποτέ ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα σε βαλίτσα;». 
 

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ FBI  

Η κ. Μαραγγέλη διέψευσε και την ύπαρξη εγγράφου  του FBI σε εκθεσή που υποστηρίζει ότι η ίδια γνώριζε τα πάντα για την υπόθεση, κρατούσε σημειώσεις και έστελνε sms. 

«Σας ρώτησε η κ.Τουλουπάκη αυτό που αναγράφεται στην έκθεση του FBI οτι γνωρίζατε τα πάντα για την δωροδοκία;» ρώτησε από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου για να λάβει την απάντηση:    «Όχι δε με ρώτησε». 

Η «ΕΚΡΗΞΗ» ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ 

Τα συνεχή «όχι» και δε γνωρίζω της πρώην γραμματέως του Κ. Φρουζή, προκάλεσαν πάντως την «έκρηξη» του κ. Κεγκέρογλου.    «Δε γνωρίζετε το ένα, δεν γνωρίζετε το άλλο, δεν ξέρατε το παράλλο αλλά ήσασταν η αποκλειστική γραμματέας του. Τελικά εσείς δε δουλεύατε σε εταιρεία! Σε κ…χανείο δουλεύατε» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για να ζητήσει στη συνέχεια  ο ίδιος να διαγραφεί από τα πρακτικά.  

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΦΡΟΥΖΗ  

Η Μαραγγέλη κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι στις 6/9/2011 έγινε ραντεβού μεταξύ Λοβέρδου και Φρουζή. 

Όταν τον λόγο πήρε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης,  κατέθεσε στην επιτροπή αντίγραφο, από τη δικογραφία, των ημερολογίων του Φρουζή, τα οποία κρατούσε μάλιστα η ίδια η Μαραγγέλη και σύμφωνα με το οποίο στις 6/9/2011 «ζητήθηκε ραντεβού, περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν». Κατέθεσε ακόμα αντίγραφο από τα e-mail του Φρουζή, που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με το οποίο στις 11/10/2011 «ο Άρνουτ θέλει ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ το ραντεβού με τον Λοβέρδο να είναι μαζί σας»  και τέλος ότι στις 9/11/2011, δηλαδή δυο μήνες μετά, το ημερολόγιο σε ό,τι αφορά το ραντεβού με Λοβέρδο αναγράφει: «No news yet». 

Ακολουθεί ο ακριβής διάλογος:

-Γνωρίζετε τελικά αν έγινε συνάντηση με Λοβέρδο Φρουζή;
-Όχι, δε γνωρίζω. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top