Τασούλας: Οι υπάλληλοι της Βουλής παραπονιούνται ότι έχει πολλή δουλειά

Χαρακτήρισε τη Βουλή «καλοδουλεμένο μηχάνημα»

O Κώστας Τασούλας

Παράπονα για τον αυξημένο φόρο εργασίας στις επιτροπές και το νομοθετικό έργο της Βουλής, αυτή την περίοδο, κάνουν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας.

«Δικαίως μου παραπονιούνται οι υπάλληλοι δικαίως ότι έχουμε πυκνή δραστηριότητα αυτές τις μέρες στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM.

O ίδιος χαρακτήρισε τη Βουλή «καλοδουλεμένο μηχάνημα», ήδη πριν αναλάβει καθήκοντα ο ίδιος, ενώ είπε με νόημα πως «αντέχουμε σε αυτή την πυκνή διαδικασία».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, η δε συζήτηση ξεκινά στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

«Χαμηλώνει ο πήχης εκλογής προέδρου της δημοκρατίας και μπορεί και να βγει και με 151, επίσης έχουμε μία δραστική περικοπή δικαστικών προνομίων του πολιτικού προσωπικού με την αναθεώρηση των άρθρων περί ασυλίας και περί ευθύνης υπουργών. Εκεί καταργείται η διάταξη περί σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας και ισχύει η αποσβεστική προθεσμία, αυτό, που εσφαλμένα ονομάζουν παραγραφή, ισχύει για όλους, δεν υπάρχει εξαίρεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετατραπεί η πολιτική ζωή σε ατέρμον δικαστήριο, γιατί δεν υπάρχει χώρος να μεταφέρουμε τη βουλή δίπλα στη σχολή Ευελπίδων ώστε να πεταγόμαστε για τις δίκες», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την προανακριτική επιτροπή, ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ενοχλητική και αχρείαστη την ένταση γύρω από την αντικατάσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

«Μετατραπήκαμε σε φροντιστήριο ποινικής δικονομίας. Άλλοι έλεγαν ότι δεν δικαιούται να υπάρχει ο θεσμός της εξαίρεσης, το σωστό είναι ότι υπάρχει ο θεσμός της εξαίρεσης γιατί η προκαταρκτική επιτροπή είναι εισαγγελεύς, ο εισαγγελεύς υπόκειται σε εξαίρεση και εν πάση περιπτώσει, θα το πω όσο πιο απλά γίνεται, δεν μπορεί στην ίδια υπόθεση το ίδιο πρόσωπο να είναι και εισαγγελέας και μάρτυρας», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top