Παραλήρημα Σκοπιανών με «Ήλιο της Βεργίνας» και... χορό της κοιλιάς

«Σφαγείς και ναζί οι Έλληνες» δήλωσε ο πρόεδρός τους στην Αυστραλία

Μετά το ξήλωμα των πινακίδων στα μακεδονικά αγάλματα και στο τελωνείο της Δοϊράνης, όπως αποκάλυψε  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι γείτονες  αναβάλλουν και τις  συμφωνημένες αλλαγές στα σχολικά τους βιβλία. Όσο για τους εθνικιστές, βγήκαν πάλι μπροστά με νέο παραλήρημα στην Αυστραλία με...  χορό της κοιλιάς και ύβρεις κατά της Ελλάδας, μπροστά στον  απαγορευμένο «Ήλιο της Βεργίνας»  και τραγουδώντας  αλυτρωτικά τραγούδια για τη «μεγάλη Μακεδονία».

Διοργάνωσαν πάλι φεστιβάλ δήθεν «μακεδονικής» κουζίνας, ενώ ο αρχηγός των  εθνικιστών, Τοντόρ Πετρόβ, πρόεδρος του Παγκόσμιου «Μακεδονικού» Κογκρέσου κατηγόρησε τους Έλληνες ότι  είναι «σφαγείς, φασίστες και ναζί»! 

Ο ίδιος μίλησε για «αντι-μακεδονισμό  της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, των ελληνικών και βουλγαρικών γενοκτονιών κατά του μακεδονικού λαού» και για «ναζιστικό-φασιστική απαίτηση της Ελλάδας να αλλάξει το όνομα του κράτους». 

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στα σχολεία της γειτονικής χώρας, τα βιβλία δεν άλλαξαν.  Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι από φέτος θα τα αποσύρουν,  ζήτησαν πίστωση χρόνου   και συνεχίζουν να διδάσκουν τους αλυτρωτικούς χάρτες με τα σύνορά τους να περιλαμβάνουν τη μισή Ελλάδα και τον ανιστόρητο «αρχαιομακεδονισμό» τους, ότι είναι  δήθεν συνεχιστές της αρχαίας Μακεδονίας.

«Συνεχίζουν να διδάσκουν τα παιδιά τους ότι η χώρα τους φτάνει κανονικά μέχρι τη Λάρισα και ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου» δηλώνει στο Star o Σλαβολόγος Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.  

ΔΙΑΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ  ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 

Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star για την κατεστραμμένη πινακίδα στο τελωνείο της Δοϊράνης  που γράφει σκέτο «Μακεδονία»  στα γαλλικά και κατέγραψε ο Πέτρος Πετράκης, ο Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή στην πρεσβεία να ερευνήσει το θέμα. 

Ξήλωσαν το όνομα Βόρεια Μακεδονία και από την πινακίδα στα σύνορα!

Γεννηματά: Αποδεικνύεται πόσο πρόχειρη ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top