Τι συμφώνησε ο Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Ακάρ

Συνάντηση και με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας

Να παραμείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας συμφώνησαν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Όπως διευκρίνισε όμως στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος, η επανεκκίνηση του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δε μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις.   

«Συμφωνήσαμε να παραμείνει  ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ μας, ενώ συμφωνήσαμε στην επανεκκίνηση του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όχι όμως άνευ προϋποθέσεων!  Κατ’ αρχήν να πω ότι πρόκειται για θετική ενέργεια, πλην όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με τα ΜΟΕ και δύο βήματα πίσω με το γενικότερο κλίμα έντασης που επικρατεί στην περιοχή εξ υπαιτιότητος κυρίως της Τουρκίας, διότι έτσι τα ΜΟΕ καθίστανται ανούσια και «μη παραγωγικά», στην ουσία ένα κενό γράμμα» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Ο Χουλουσί Ακάρ δε δίστασε πάντως  να προκαλέσει ακόμα και μέσα στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, χαιρετώντας στρατιωτικά τους ομολόγους του, θυμίζοντας την τουρκική εισβολή στη Συρία...  

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΚΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ F-16 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το γεράκι της Άγκυρας δεν δίστασε να εκφράσει στον Έλληνα υπουργό Άμυνας την ενόχλησή του για τα ελληνικά F-16 που πήγαν για την άσκηση στην Κύπρο, περνώντας μάλιστα ανάμεσα από τα τουρκικά γεωτρύπανα, όπως αποκάλυψε χθες το Star. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Κύπρου και ότι οι τελευταίες αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο είναι αυτές που εμποδίζουν στο να βελτιωθεί το κλίμα ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας συναντήθηκε και με την ομόλογό του από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα. Όπως ανέφερε, «συζητήσαμε θέματα συνεργασίας σε διμερές επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, καθώς και για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα. 
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top