Παράνομοι μετανάστες: Μπήκαν 88.000, επιστράφηκαν μόλις 1.800!

Το «τρικ» για το οποίο κατηγορεί η σημερινή κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο παράδοξο να έχουν μπει στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα και επί κυβέρνησης ακόμη ΣΥΡΙΖΑ 88.000 παράνομοι μετανάστες αλλά να έχουν επιστραφεί στις χώρες προέλευσής τους μόλις 1. 800,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε σήμερα η Κατερίνα Παναγοπούλου. 

Όπως ανέφερε, η τεράστια αυτή διαφορά οφείλεται σε ένα «τρικ» της προηγούμενης κυβέρνησης που «βάφτιζε» τη συντριπτική τους  πλειοψηφία σαν «ευάλωτες ομάδες» οι οποίες εξαιρούνται από τις επιστροφές και στέλνονται στην ενδοχώρα. Αλλά όπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές όσοι εισέρχονται πλέον στη χώρα δεν είναι πλέον πρόσφυγες αλλά μετανάστες.  

Εκτός  από την προηγούμενη κυβέρνηση, θεωρούν ότι υπεύθυνος είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για τον πρόεδρο της Τουρκίας εκτιμούν ότι όχι μόνο ανοίγει επίτηδες τη «στρόφιγγα» στο Αιγαίο, ώστε να περνούν στην Ελλάδα 500 περίπου μετανάστες την ημέρα, αλλά και ότι  ναυλώνει αεροπλάνα με παράνομους μετανάστες  από το Αφγανιστάν για να τους φέρει στην Τουρκία!  Τους ίδιους τους χρησιμοποιεί στη συνέχεια σαν «εργαλείο» προκειμένου να εκβιάζει τις Βρυξέλες για χρηματοδότηση.     

Όπως μάλιστα επισήμανε η Κάτια Μακρή,  ήδη η Τουρκία έχει λάβει 5,6 δις ευρώ και αύριο μάλιστα οι Βρυξέλλες συνεδριάζουν για να του δώσουν  κι άλλα!   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top